Nyhetsrum

Careofclimate.se är en ny webbtjänst som genom klimatvärdering hjälper dig att på ett enkelt sätt välja och köpa hälsosamma klimat- och miljövänliga hår- och hudvårdsprodukter.  Värderingen är AI-baserad och bygger på innehåll i produkterna, förpackningarna, tillverkningen, transporterna etc. och får en högre värdering ju mer klimatsmart den är. Var rädd om både dig själv och miljön och köp dina produkter på careofclimate.se

Careofclimate.se är en ny webbtjänst som vill hjälpa den vanliga konsumenten i vardagen att på ett enkelt sätt välja klimat -och miljövänliga produkter. 

Idag behöver du som konsument t ex samla in information ifrån flera typer av källor, jämföra olika innehåll och sedan bedöma om en produkt är ett klimatsmart val. Vidare så visar flera undersökningar, som t ex "Svenskar och Hållbarhet 2021", att en varas innehåll är viktigt ur ett miljöhänseende för kunderna. Enligt undersökningen så tycker 76 procent att det är viktigt med innehållsförteckningar kopplade till hållbarhet.

Vi har tagit fram ClimateScore som gör att du kan söka, jämföra och köpa de mest miljövänliga-och hållbara produkterna. De första produkterna vi nu klimatvärderar med ClimateScore är inom hår- och hudvård för att sedan fortsätta med fler produktområden.

Webbtjänsten Careofclimate.se har utvecklats av Safetop AB och här hittar du till exempel en Topplista på de mest miljövänliga schampon samt vilka tvålar som kan vara bäst för vårt klimat.Ulf Olofsson, projektledare

[email protected]

+ 46 708 261740